Verenigen en andere organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven kunnen een van de leden opnieuw laten deelnemen aan een gratis opleiding tot fuifcoach. Tijdens deze opleiding in Bever worden verschillende thema’s aangehaald zoals EHBO en brandbestrijding om zo de aanwezigen om te vormen tot officiële fuifcoaches.Sinds enkele jaren organiseren de 6 gemeentebesturen van het Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) in samenwerking met de lokale politiezone Pajottenland, jeugdregio Pajottenland en de intergemeentelijke preventiedienst, de lokale opleiding fuifcoach. Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. De opleiding fuifcoach bestaat uit drie onderdelen, zijnde een onderdeel theorie, EHBO en brandbestrijding. Na het volgen van deze opleidingen ontvangt men het attest van fuifcoach.

 

De theoretische opleiding gaat door in de polyvalente zaal van de Gemeenteschool Ak’Cent in Bever op 16 november 2019 (Kerkhove 14). Deze opleiding vindt plaats van 9.30 uur tot 12.30 uur. Deelnemers worden vanaf 9 uur ontvangen. Verder dient men nog een cursus EHBO te volgen om het attest van fuifcoach te behalen. Deze cursussen vinden plaats in de lokalen van het Rode Kruis in Lennik. Voor meer informatie kan je terecht bij de preventiedienst preventie@pajottenland.be of bij jeugdconsulent debby.versteldt@bever-bievene.be.

Wel of niet je verjaardag vieren?

Mag je binnenkort de slingers weer ophangen? Dan rijst misschien direct de vraag of je je verjaardag wel of niet wilt vieren. Als je geen zin in je verjaardag hebt, kan je geboortedag al gauw als een last voelen. Voor alle twijfelaars hebben we daarom op een rijtje gezet waarom je je verjaardag wel of niet zou vieren. Zo beslis je zelf of je die verjaardagstaart toch aansnijdt, of het feest in alle rust aan je voorbij laat gaan.

Ben je zelf uitgenodigd voor een verjaardag en ken je alleen de jarige? Lees dan ook wat je moet doen op een feestje waar je niemand kent.

Waarom je je verjaardag wel zou vieren

Er zijn onnoembaar veel redenen om je geboortedag te vieren. Het is tenslotte toch de dag dat jouw leven begon! Na deze 5 redenen om je verjaardag te vieren beslis jij misschien wel om het feest door te laten gaan.

1. Je leeft, nog steeds!

Cliché maar waar: jij bent er al zoveel jaar en je lichaam is nog steeds in staat om jou in leven te houden. Dat is een feestje waard toch? Geniet dus vooral van je eigen bestaan samen met je dierbaren en vier je leven. Je hebt het verdiend!

2. Omdat je het ook heel anders kan vieren

Als je je verjaardag eigenlijk wel wilt vieren, maar een hekel hebt aan die typische verjaardag in een kring, dan kan je er natuurlijk ook een heel andere invulling aan geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een picknick in het bos of bootje varen op een luie zondag? Jouw verjaardag draait om jou, dus met die verjaardagstradities mag je gerust breken.

3. Verjaardag wel vieren: je mag eten zoveel je wilt

Birthday calories don’t count zeggen ze! Op je verjaardag mag je eten wat je wilt en zoveel je wilt, want het is jouw dag. Een goede reden om het feest toch door te laten gaan! En samen eten met familie en vrienden is meestal nog gezelliger dan in je eentje of met je gezin.

4. Wel of niet verjaardag vieren: al je dierbaren zijn bij elkaar

Je kunt je verjaardag zien als een ‘moeten’, maar het is ook een gezellig samenzijn met familie en/of vrienden. Wanneer jullie niet zo vaak bij elkaar zijn, is het extra leuk om bij te praten. En je verjaardag is vaak het enige moment in het jaar dat je iedereen uitnodigt.

5. Excuus om de bloemetjes buiten te zetten

Wanneer was de laatste keer dat je eens goed de slappe lach had of een drankje teveel hebt gedronken? Jouw verjaardag is het perfecte excuus om eens goed de bloemetjes buiten te zetten! Stuur je vriendinnen of je broers en zussen daarom een uitnodiging voor een avondje uit. Grote kans dat je het naar je zin gaat hebben!

Waarom je je verjaardag niet zou vieren

Er zijn natuurlijk ook genoeg redenen om je verjaardag af te zeggen. Misschien kies jij er na het lezen van de volgende 5 redenen wel voor om het feest definitief af te blazen.

1. Het is geen verplichting waaraan je moet voldoen

Hoewel sommige mensen het je wel laten geloven, is je verjaardag geen verplicht nummer om ieder jaar weer te herhalen. Je verjaardag vieren doe je in de eerste plaats dan ook niet voor een ander, want je moet het zelf leuk vinden om in de belangstelling te staan en het feest te organiseren. De keuze om wel of niet je verjaardag te vieren is dus helemaal aan jou.

2. Verjaardag overslaan: gezelligheid laat zich niet dwingen

Je zwager die je net iets te enthousiast op je wangen kust, je nichtje die het alleen maar over zichzelf heeft en je moeder die net iets te vaak benadrukt dat je wel erg veel bent aangekomen… Nee, gezelligheid laat zich niet dwingen. Als jij je vooral ergert aan je gasten, dan is het misschien goed om je verjaardag dit jaar over te slaan. Of je verjaardag in een klein gezelschap te vieren met mensen waar je het wel leuk mee hebt!

3. Jíj bent degene die zich rot rent

Zelf heb je het vast weleens meegemaakt: je wordt uitgenodigd voor een verjaardag, maar het feestvarken is zelf de hele avond in de weer om de gasten te voorzien. En de gasten? Die moeten zich vermaken met elkaar en krijgen alleen af en toe een glimp van de jarige mee. Als jarige ben je vooral erg druk en geniet je niet van je verjaardag. Natuurlijk kun je de gasten ook vragen om zelf drinken te pakken, maar toch blijf jij verantwoordelijk voor de organisatie en de rommel. En je verjaardag in een restaurant of café vieren is vaak een stuk duurder.

4. Een goed gesprek valt meestal niet echt te voeren

Een kamer vol familie of vrienden lijkt gezellig, maar door de drukte kun je vaak geen fatsoenlijk gesprek met iemand hebben. De inhoud blijft dan ook vaak wat aan de oppervlakte én het is vooral zaak om jezelf verstaanbaar te maken met al dat rumoer. Vermoeiend!

5. Je verjaardag in bed doorbrengen is ook al een feestje…

Wie heeft gezegd dat je je verjaardag niet in bed door kan brengen, alleen, met een enorme taart?! Je verjaardag alleen vieren of samen met je gezin is niet zielig, maar vooral heel ontspannend. Zoek van tevoren een paar leuke films uit en laat het feestje maar beginnen.

Wel of niet je verjaardag vieren: doe wat jij wilt!

Of je je eigen verjaardag nu wel of niet afzegt dit jaar maakt niet zoveel uit. Het is vooral belangrijk dat je een keuze maakt die bij jou past. Geef dus eens een heel andere draai aan je geboortedag of informeer je gasten dat ze dit jaar zelf een taartje zullen moeten kopen. Het is tenslotte jouw feestje!


Traiteur vlaams brabant

Geniet van culinaire traiteur bij uw thuis of op locatie. Traiteur voor al uw feesten in VlaamsBrabant. Culinaire Barbeque. Partyplanner Ter Plaatse. Kwaliteit Staat Centraal. Topchefs. Feesten van A tot Z!

Evenementen organiseren

Hulp nodig bij het plannen of organiseren van een zakelijk of privé evenement? Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij maken jouw evenement volledig op maat.  Een evenement organiseren? Een bedrijfsfeest, teambuilding of congres? Zo maak je er een onvergetelijk succes van.